Begeleid vervoer Harderwijk

Begeleid vervoer Harderwijk

Begeleid vervoer Harderwijk

Veel gestelde vragen over begeleid vervoer Harderwijk: Hoe werkt begeleidend vervoer precies? Begeleidend vervoer kun je aanvragen als je door een beperking niet meer instaat bent om jezelf zelfstandig van A naar B te verplaatsen. Als je begeleid vervoer Harderwijk wilt ontvangen kun je hiervoor een aanvraag doen bij Gerda aan Huis. Gerda aan Huis plant vervolgens een intakegesprek om jouw hulpvragen betreft begeleid vervoer te onderzoeken en hoe de organisatie hierin tot steun zijn. Vanuit dit gesprek wordt er een helder doel geformuleerd betreft hoe het begeleidende vervoer eruit gaat zien. Aan de hand hiervan gaat Gerda aan Huis op zoekt naar een zorgverlener die match met de zorgvrager en de hulpvragen van de zorgvrager. Als dit proces succesvol is verlopen kan er gestart worden met begeleid vervoer. 

1. FAQ over begeleid vervoer Harderwijk: Waar kan ik begeleidend vervoer aanvragen?

Begeleid vervoer Harderwijk kan je op heel veel verschillende manieren aanvragen. Waar je het aanvraagt is ook afhankelijk van jouw hulpvragen, eventuele indicaties en/of beschikkingen en met welk doel je begeleidend vervoer aanvraagt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een aantal dagen per week naar een dagbestedingslocatie gaat waar je begeleid vervoer voor in wilt zetten. In dit geval is een dagbesteding locatie zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervoer voor hun cliënt. Als je begeleid vervoer aan wilt vragen voor een ziekenhuisbezoek dan kun je dit aanvragen bij zowel een mantelzorgorganisatie als een vrijwilligersorganisatie. Gerda aan Huis valt onder een mantelzorgorganisatie en faciliteren ook op het gebied van begeleid vervoer. 

2. FAQ over begeleid vervoer Harderwijk: Is begeleidend vervoer door heel Nederland of alleen specifieke provincies?

Begeleid vervoer Harderwijk richt zich specifiek op de regio Harderwijk, maar begeleid vervoer is uiteindelijk in alle provincies binnen Nederland mogelijk. Als er een aanvraag bij Gerda aan Huis wordt gedaan voor begeleid vervoer kijken wij wel naar het regiogebied. Als het een gebied is waar Gerda aan Huis nog niet werkzaam zijn en er ook geen franchisenemer gevestigd zijn, dan is het soms ingewikkeld om de zorgvrager goed van dienst te kunnen zijn.  Simpelweg omdat de reisafstanden dan bijvoorbeeld te lang zijn en het financieel onaantrekkelijk is voor beide partijen om een samenwerking aan te gaan. Gerda aan Huis zal dan wel ten alle tijd meekijken en denken met de zorgvrager in hoe de ondersteuningsvraag doorgezet kan worden naar een andere organisatie. Gerda aan Huis is bereid om de zorgvrager ondersteuning te bieden bij deze aanvraag. 

3. FAQ over begeleid vervoer Harderwijk: Hoe vaak per week kan ik begeleidend vervoer ontvangen?

Er zit geen maximum of minimum aan het aantal keren dat men begeleid vervoer Harderwijk kan ontvangen. Iedere zorgvrager mag een aanvraag doen wat gewenst in zijn of haar situatie. Of dit nu 1 keer per week is of mogelijk wel 10 keer per week. Wel is het goed om kritisch te blijven kijken naar de haalbaarheid van de aanvraag, gezien wij ook afhankelijk zijn van zorgverleners. Het is hierbij belangrijk dat er een juiste match is omdat men op elkaar moet kunnen bouwen en vertrouwen

deel deze blog