De helpende hand

Wat kan de helpende hand bieden?

Het hulpaanbod van de helpende is divers en uitgebreid. De helpende hand kan bijvoorbeeld begeleid vervoer bieden. Mocht een klant niet in staat zijn zich zelfstandig van A naar B te verplaatsen, dan kan de helpend hand hier een uitkomst in zijn. Wij verwachten van een helpende hand ook dat zij een rijbewijs hebben. Daarnaast kan de helpende hand ook ondersteunen bij hulp in en om het huis. Stel dat een klant een hond heeft en deze bijvoorbeeld niet meer zelfstandig kan uitlaten, dan maken we hier een gezamenlijk uitstapje van. De helpende hand neemt de klant mee in de rolstoel en zo kunnen ze ondertussen samen de hond uitlaten.

Hoeveel kost de helpende hand?

De kosten van de helpende hand lopen uiteen. Dit is afhankelijk van de zorgbehoefte, om welke (persoonlijkheids) problematiek het gaat en op welk moment van de dag er ondersteuning gewenst is. Er zijn verschillende manieren waarop de kosten van een helpende hand vergoed kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door een PGB vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning of vanuit de wet langdurige zorg. Ook kan de zorg in sommige gevallen vergoed worden vanuit de zorgverzekeringswet. Mocht men niet in aanmerking komen voor een PGB budget uit de WMO, WLZ of ZVW, dan zijn de kosten deels aftrekbaar via de belastingdienst. 

de helpende hand
de helpende hand 2

Wat is het verschil tussen de helpende hand en Thuiszorg?

Het verschil tussen de helpende hand en de thuiszorg zit hem vooral in het soort zorg wat wordt geboden. Thuiszorg is vooral gericht op persoonlijke ondersteuning bij de ADL, denk hierbij aan wassen, medicatie verstrekken, evt verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Een helpende hand is meer gericht op het bieden van ondersteuning op andere alledaagse handelingen en gebeurtenissen. Persoonlijke verzorging, wat de thuiszorg biedt, is maar een klein onderdeel als je kijkt naar alle activiteiten waar een mens op een dag, in een week, of in zijn leven mee te maken krijgt. Daarnaast moeten thuiszorgmedewerkers (vaak) gekwalificeerd zijn en dit is geen eis voor een helpende hand.

In welke plaatsen kunnen wij jou een helpende hand bieden?

Wij hebben een uitgestrekt werkgebied. De helpende hand biedt nu al ondersteuning in Gelderland, regio Noord Veluwe: Wezep, Oldebroek, Heerde, ’t Harde, Elburg, Nunspeet, Hulshorst, Hierden, Vierhouten, Elspeet, Uddel, Epe, Apeldoorn.

De helpende Hand biedt ondersteuning in Gelderland, regio midden en oost: Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Amersfoort, Veenendaal, Arnhem, Nijmegen, Zevenaar, Duiven, Doetinchem, Millingen aan de rijn, Berg en dal.

Ook hebben wij franchisegevers door heel Nederland. Denk hierbij aan de steden Utrecht, Amsterdam, Almere, Rotterdam, den Haag. Ook zij werken met een helpende hand.