Mantelzorg Harderwijk

Begeleid vervoer Harderwijk

Veel gestelde vragen over begeleid vervoer Harderwijk: Hoe werkt begeleidend vervoer precies? Begeleidend vervoer kun je aanvragen als je door een beperking niet meer instaat bent om jezelf zelfstandig van A naar B te verplaatsen. Als je begeleid vervoer Harderwijk wilt ontvangen kun je hiervoor een aanvraag doen bij Gerda aan Huis. Gerda aan Huis plant vervolgens een intakegesprek om jouw hulpvragen betreft begeleid vervoer te onderzoeken en hoe de organisatie hierin tot steun zijn. Vanuit dit gesprek wordt er een helder doel geformuleerd betreft hoe het begeleidende vervoer eruit gaat zien. Aan de hand hiervan gaat Gerda aan Huis op zoekt naar een zorgverlener die match met de zorgvrager en de hulpvragen van de zorgvrager. Als dit proces succesvol is verlopen kan er gestart worden met begeleid vervoer. 

1. FAQ over begeleid vervoer Harderwijk: Waar kan ik begeleidend vervoer aanvragen?

Begeleid vervoer Harderwijk kan je op heel veel verschillende manieren aanvragen. Waar je het aanvraagt is ook afhankelijk van jouw hulpvragen, eventuele indicaties en/of beschikkingen en met welk doel je begeleidend vervoer aanvraagt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een aantal dagen per week naar een dagbestedingslocatie gaat waar je begeleid vervoer voor in wilt zetten. In dit geval is een dagbesteding locatie zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervoer voor hun cliënt. Als je begeleid vervoer aan wilt vragen voor een ziekenhuisbezoek dan kun je dit aanvragen bij zowel een mantelzorgorganisatie als een vrijwilligersorganisatie. Gerda aan Huis valt onder een mantelzorgorganisatie en faciliteren ook op het gebied van begeleid vervoer. 

2. FAQ over begeleid vervoer Harderwijk: Is begeleidend vervoer door heel Nederland of alleen specifieke provincies?

Begeleid vervoer Harderwijk richt zich specifiek op de regio Harderwijk, maar begeleid vervoer is uiteindelijk in alle provincies binnen Nederland mogelijk. Als er een aanvraag bij Gerda aan Huis wordt gedaan voor begeleid vervoer kijken wij wel naar het regiogebied. Als het een gebied is waar Gerda aan Huis nog niet werkzaam zijn en er ook geen franchisenemer gevestigd zijn, dan is het soms ingewikkeld om de zorgvrager goed van dienst te kunnen zijn.  Simpelweg omdat de reisafstanden dan bijvoorbeeld te lang zijn en het financieel onaantrekkelijk is voor beide partijen om een samenwerking aan te gaan. Gerda aan Huis zal dan wel ten alle tijd meekijken en denken met de zorgvrager in hoe de ondersteuningsvraag doorgezet kan worden naar een andere organisatie. Gerda aan Huis is bereid om de zorgvrager ondersteuning te bieden bij deze aanvraag. 

3. FAQ over begeleid vervoer Harderwijk: Hoe vaak per week kan ik begeleidend vervoer ontvangen?

Er zit geen maximum of minimum aan het aantal keren dat men begeleid vervoer Harderwijk kan ontvangen. Iedere zorgvrager mag een aanvraag doen wat gewenst in zijn of haar situatie. Of dit nu 1 keer per week is of mogelijk wel 10 keer per week. Wel is het goed om kritisch te blijven kijken naar de haalbaarheid van de aanvraag, gezien wij ook afhankelijk zijn van zorgverleners. Het is hierbij belangrijk dat er een juiste match is omdat men op elkaar moet kunnen bouwen en vertrouwen

Ondersteunende mantelzorg in Harderwijk

Heeft u mantelzorg in Harderwijk nodig? Of verzorgt u regelmatig een partner, vriend of kennis met een ziekte of beperking? En doet u dit onbetaald? Dan bent u een mantelzorger. Als mantelzorger wilt u zo goed mogelijk voor uw naaste zorgen. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid van u en daarom is het van belang om uw eigen grenzen te bewaken. Wanneer een mantelzorger een langere tijd zorg verleent, bestaat het risico dat hij of zij overbelast raakt. Denk aan klachten als stress, oververmoeidheid of lichamelijke problemen. Daarom vinden wij het belangrijk om mantelzorgers continu te ondersteunen.

Gerda aan Huis biedt professionele ondersteuning aan alle mantelzorgers in Harderwijk. Wij nemen de intensieve mantelzorg uit handen van uw partner, familielid of goede kennis. Hierdoor krijgt u als mantelzorger en uw naaste meer rust en is er meer tijd over voor ontspanning. Heeft u weinig hulp of 24 uur per dag begeleiding nodig? Wij kunnen tijdelijk of voor een langere periode de zorg van de mantelzorger overnemen. Dit kan bijvoorbeeld een uur per week zijn, maar ook een vast aantal dagen per maand. Bij Gerda aan Huis staat de cliënt altijd centraal. Wij vinden het belangrijk dat men zo lang mogelijk veilig en zelfstandig kan blijven wonen en functioneren.

Contactpersoon

Crista Groenewoud

Rayon Nunspeet
Telefoon: 0800 - 444 9 444

Persoonlijk en vertrouwd

Gerda aan Huis is de specialist op het gebied van aanvullende mantelzorgondersteuning in Harderwijk. Wij bieden zorg, begeleiding en welzijn aan huis met als doel de levenskwaliteit en het welbevinden van onze cliënten te verbeteren. Wij willen onze bijdrage leveren om ieder mens zo lang mogen thuis te laten wonen, waar ze zich veilig en vertrouwd voelen in hun eigen huis. Door professionele ondersteuning kunnen mantelzorgers hun eigen leven beter in balans houden en de zorg voor hun naaste langer volhouden. Dag en nacht zorgen we voor ondersteunende mantelzorg in Harderwijk, waarbij we rekening houden met uw mogelijkheden en behoeften. Gerda aan Huis is er voor u; wie u ook bent, waar u ook vandaan komt en welke zorgvraag u ook heeft.
Mantelzorg ondersteuning Harderwijk
Mantelzorg Harderwijk

Professionele mantelzorg in Harderwijk

Wij vinden het belangrijk dat u zich te allen tijde veilig en vertrouwd voelt bij onze zorgverlening. Doordat we met vaste teams in Harderwijk werken, heeft u altijd een vertrouwd gezicht in de buurt. Onze mantelzorgondersteuning is breed inzetbaar, zodat we voor iedere situatie mantelzorg op maat aanbieden. Heeft u speciale wensen of specifieke mantelzorg in Harderwijk nodig? Onze zorgverleners houden continu rekening met uw wensen en behoeften. Wij staan voor u klaar met professionele verzorging, gezelschap en huishoudelijke hulp. Heeft u 24 uur per dag begeleiding nodig? Gerda aan Huis zorgt voor een team met vertrouwde gezichten om u dag en nacht te ondersteunen.

Naast zorg aan huis bieden we het gemak van begeleid vervoer, zodat u de mogelijkheid heeft om buitenshuis te zijn. Van een bezoekje aan het ziekenhuis tot een fijn dagje uit, wij zorgen ervoor dat uw dag compleet is. Heeft u moeite met het leggen en onderhouden van contacten met instanties om zorg te regelen? Gerda aan Huis biedt u regelhulp en bemiddeling aan. Wij nemen de regeltaken en het contact met instanties uit handen, zodat u geen omkijken naar heeft. Met persoonlijke aandacht bieden we professionele mantelzorg in Harderwijk. Neem direct contact op en laten we de mogelijkheden bespreken.

Neem contact op

Gerda aan Huis
De Steiger 60
7071 TZ Nunspeet

T:  0800 – 444 9 444
M: 06 – 46 57 16 93
E:  info@gerdaaanhuis.nl

Bereikbaarheid: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 17.00 uur