Hulp in huis

Wat zijn de voordelen van hulp in huis?

Hulp in huis kent heel veel voordelen. Soms lukt het een hulpbehoevende door omstandigheden niet meer in staat om zijn huis op orde te houden. Hoe fijn is het dan als een hulpbehoevende hulp in huis kan ontvangen. De hulp helpt om het huis weer op orde te krijgen door het op te ruimen en schoon te maken. Het gaat hier dus eigenlijk om huishoudelijke werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan het schoonmaken van je woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet en badkamer. Door hulp in huis te ontvangen kan een hulpbehoevende ontlast worden. De werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld te zwaar zijn om alleen te doen. De hulp in huis bestaat soms ook uit volledige overname. Dit omdat de hulpbehoevende er bijvoorbeeld zelf helemaal niet meer toe in staat is.

Wat zijn de voordelen van hulp in huis als je deze bij gerdaaanhuis.nl aanvraagt?

De voordelen van het aanvragen van hulp in huis bij Gerdaaanhuis.nl is allereerst omdat wij fantastische lieve, zorgzame en betrokken Gerda’s inzetten. Wij stemmen het profiel van de zorgvrager en de zorgverlener op elkaar af waardoor we een perfecte match krijgen. Ook heeft Gerda aan Huis de kwaliteit van ondersteuning hoog in het vaandel. We werken zorgvuldig en netjes en houden rekening met de privacy van onze zorgvrager. Door aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de zorgvrager leveren we altijd maatwerkondersteuning in huis. Bij ons komt de zorgvrager van rechts.

Is hulp in huis alleen voor ouderen

Hulp in huis is er voor iedereen die op dit gebied een ondersteuningsvraag heeft omdat het niet meer lukt om zelfstandig huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld omdat je psychiatrische problemen hebt, je hinder ondervindt van verslavingsproblematiek, je een chronische beperking hebt, er sprake is van een overbelast gezinssysteem, je ouder bent geworden en hinder ondervindt van lichamelijke ongemakken. Of misschien ben je wel net geopereerd en bevind je je in een herstelperiode waardoor hulp in huis tijdelijk gewenst is. Alle doelgroepen die kampen met een tijdelijke of chronische beperking, ziekte, of handicap komen in aanmerking voor hulp in huis.

Hoe vaak heb ik hulp in huis per week nodig?

Hoe vaak je hulp in huis nodig hebt hangt van de jouw persoonlijke problematiek en welke wensen en behoeften jij hebt op het gebied van wonen en hygiëne. Om te onderzoeken hoe vaak jij hulp in huis nodig hebt en welke (financiële) mogelijkheden hierbij zijn is het de moeite waard om in gesprek te gaan met een mantelzorgconsulent van Gerda aan Huis. Tijdens dit gesprek is er tijd en aandacht voor jouw situatie en kan er in kaart gebracht worden hoeveel hulp in huis jij per week nodig hebt.  Zo wordt er dus samen met jou vormgegeven aan een maatwerk plan voor hulp in huis.