Gezinshulp Berg en Dal
Je hebt recht op gezinshulp Berg en Dal als je woonachtig bent in de gemeente van Berg en Dal. Daar vallen dus onder: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, Erlecom, Groenlanden, Groesbeek, Heilig landstichting, De Horst, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen en een aantal andere buurtschappen. Als het een paar kilometer buiten het rayon valt is dat geen probleem. We hebben bijna altijd een Gerda die daarvoor beschikbaar is. Zo niet doen wij ons uiterste best om de juiste Gerda erbij te zoeken. Zo hebben wij bijna overal een gezinshulp Berg en Dal in ons bestand zitten. Maar we doen ons uiterste best om die te vinden.
FAQ 1. Gezinshulp Beg en Dal: Welke werkzaamheden doet een gezinshulp niet?
De gezinshulp Berg en Dal wordt niet ingezet voor het zware huishoudelijke werk. Bijvoorbeeld een douche flink onder handen nemen, kasten uitsoppen en klus werkzaamheden. Daarvoor moet echter een hulp in de huishouding gezocht worden, die die taken op zicht neemt. En wij zijn vanzelfsprekend bereid om die samen met u te gaan zoeken. Maar dat is niet onze specialiteit. Ook mogen wij geen medicijnen toedienen en bijvoorbeeld wondverzorging doen. Daarvoor is de wijkverpleging de toegewezen partij. Tuinieren is dan weer een twijfel geval omdat de client het misschien heerlijk vindt om op zijn eigen tempo samen met de Gerda in de tuin bezig te zijn.
FAQ 2. Gezinshulp Berg en Dal: Hoe lang maakt een familie gemiddeld gebruik van een gezinshulp?
Het verschilt per zorgvraag hoe vaak een gezinshulp Berg en Dal ingezet moet worden. En dit loopt vaak via een WLZ-PGB (wet langdurige zorg). Dit is bedoeld als u 24uurs zorg nodig heeft en/of dat u chronisch ziek bent. PGB-Zvw (van uit de zorgverzekering) houdt in als u ontslagen bent uit het ziekenhuis en/of u tijdelijke hulp nodig heeft. Dit is voor een bepaalde periode vastgesteld. Dan hebben we de WMO-PGB(Wet Maatschappelijke Ondersteuning) die wordt verstrekt vanuit de gemeente en is ook tijdelijk. Als laatste hebben we de Jeugdhulp PBG (vanuit de jeugdwet) als het om kinderen gaat. Die beschermd/verzorgd moeten worden en daar niet toe in staat zijn. Dus kort maar krachtig is dat een gezinshulp Berg en Dal niet een vaste periode werkzaam is bij elke client.
FAQ 3. Gezinshulp Beg en Dal: Hoe betaal ik een gezinshulp? Mag dit contant?
De gezinshulp Berg en Dal wordt vaak betaald vanuit een PGB vorm, maar ook zijn er cliënten die het uit hun eigen zak betalen. Dit kan natuurlijk ook contant maar u krijgt een factuur aangeleverd die dan aftrekbaar is bij de belastingdienst. Het is verstandiger in dit geval om het per bank te betalen, omdat dan het aantoonbaar is aan de belastingdienst. Dat de service ook verleend en aantoonbaar is. Dit is dan makkelijk voor uw eigen boekhouding. Want die moet u elk jaar aangeven bij de belastingdienst. Immers zitten we nu in het digitale tijdperk en wordt alles online gedaan.