A handicapped down syndrome child and his mother with checked aprons indoors baking in a kitchen.

Doe de Mantelzorgtest en kijk voor hulp bij Gerda aan Huis

Nieuwe Mantelzorgtest geeft 5 miljoen mantelzorgers tips, inzicht en hulp.

Eén overzicht met hulp en ondersteuning als de zorgtaken even teveel worden. Mantelzorgers kunnen de online Mantelzorgtest doen. Wie de test invult, krijgt een overzicht met hulp op maat om de zorg voor hun naaste te verlichten. Alhoewel de 5 miljoen mantelzorgers in Nederland vrijwel altijd met liefde voor iemand zorgen, kan het soms ook zwaar zijn. Bijna een half miljoen mantelzorgers voelt zich zelfs overbelast. Om mantelzorgers te ondersteunen is de Mantelzorgtest gelanceerd.

Landelijke campagne ‘Deel je zorg’

De Mantelzorgtest maakt deel uit van de landelijke campagne ‘Deel je zorg’, die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voert. De campagne roept mantelzorgers op regelmatig de balans op te maken of hulp nodig is bij het geven van mantelzorg. Het delen van de zorg is een goede manier om mantelzorgen langer vol te houden. Zo wordt voorkomen dat mantelzorgers uitvallen.

Ben jij mantelzorger? En wil je inzicht in al je zorgtaken en tips ter ondersteuning? Doe de Mantelzorgtest en neem contact op met Gerda aan Huis.

deel deze blog