Vacature gezinsondersteuner Harderwijk

Gezinshulp Putten

Gezinshulp Putten 

Op de vraag of een gezinshulp Putten hetzelfde is al thuiszorg kunnen we kort over zijn. Thuiszorg is vaak gericht op het huishouden zoals het schoonmaken van een badkamer, een toilet, de keuken schoonhouden, stoffen, zuigen en dweil behoort daar ook bij natuurlijk. Daar in tegen doet een Gezinshulp Putten meer voor het gezin zelf wat het woord ook zegt. Dus boodschappen, ontbijt klaarmaken, de lunch verzorgen en het avondeten. Ook het doen van de was en het strijken valt daaronder. Mocht er niemand zijn die de kinderen kan helpen dan doet een gezinshulp Putten dat ook. Helpen met douchen en aankleden bijvoorbeeld 

FAQ Gezinshulp Putten: “Waarom zouden meer families gezinshulp moeten nemen?” 

Er zouden meer families een gezinshulp moeten nemen als de ouders daar toe niet in staat zijn. Als de vader bijvoorbeeld voor zijn werk de hele week van huis is en de moeder ziek is dan is een Gezinshulp Putten de uitgelezen oplossing voor dit gezin. Wel is het tegenwoordig zo dat de Gemeente vraagt of er niemand in de vrienden en/of kennissen kring of een ander familielid dat kan opvangen. Als blijkt dat dat niet zo is wordt er een gezinshulp Putten ingezet. Wij zoeken eerst in Putten zelf naar een Gezinshulp Putten maar vinden wij die niet dan gaan we zoeken in de nabije omgeving.  

FAQ Gezinshulp Putten: “Wat mag een gezinshulp doen? “ 

De werkzaamheden die een gezinshulp Putten mag doen zijn eigenlijk de taken die normaal gesproken een vader of een moeder doet om het gezin draaiend te houden. Er komen immers nog al wat taken te liggen op de schouders en die doet dan de Gezinshulp Putten voor de uitvallende partner. Begrijpelijk is dan ook dat er een Gezinshulp Putten eerder wordt ingezet bij een één ouder gezin. Het is altijd lastig om bijvoorbeeld bij ziekte in te schatten in hoeverre de taken die normaal gesproken gedaan worden door een vader of een moeder en die dan opgevangen wordt door een Gezinshulp Putten 

FAQ Gezinshulp Putten: “Heb ik recht op gezinshulp?” 

Het recht op gezinshulp Putten is afhankelijk van diverse zaken De gezinshulp Putten wordt betaald vanuit de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning) want daar kan u aangeven of  hulp in natura wil of dat u een PGB vraagt( Persoonsgebonden Budget) om zelf de zorg in te kunnen kopen. 

Er wordt eerst een indicatie gesteld door de Gemeente . Als er een indicatie wordt afgegeven voor een Gezinshulp Putten krijgt een client een zo genoemde ZZP (Zorg Zwaarte Pakket) toegewezen. Hierin staat beschreven hoeveel uren de client recht heeft op een Gezinshulp Putten. In onderling overleg kunnen client en de gezinshulp Putten de werkzaamheden samen de uren vast stellen.  

deel deze blog