Helpende hand Alzheimer 1

Helpende hand Alzheimer

Helpende hand Alzheimer

Veel gestelde vragen over ‘helpende hand Alzheimer’: Ontvangt de klant iedere week een willekeurige mantelzorger? Als er een helpende hand alzheimer moeten worden ingezet vinden wij het heel belangrijk dat er een goede match is tussen de zorgvrager en de zorgverlener. Bij Gerda aan Huis doen wij er alles aan om het aantal verschillende Gerda’s bij een zorgvrager te minimaliseren. Uiteindelijk is het voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener belangrijk om te werken aan een vertrouwensband. Dit wordt ingewikkeld op het moment dat er veel verschillende Gerda’s worden ingezet binnen dezelfde casus. Hoeveel verschillende Gerda’s er uiteindelijk ingezet moeten worden binnen een casus is afhankelijk van de zorgvraag en het aantal ondersteuningsuren dat per week moet worden ingezet. Als er 24-uurs zorg geboden moeten worden dan ontkomen wij er niet aan om meerdere Gerda’s in te zetten. Maar uiteindelijk blijft ons uitgangspunt dat wij de zorgvrager een of meerdere vaste gezichten bieden.

1. FAQ over helpende hand Alzheimer: Wat is het maximale aantal uren die iemand per week mantelzorg kan ontvangen?

Hoeveel uren een zorgvrager recht heeft op een helpende hand Alzheimer varieert erg. Dit is afhankelijk van de beschikking en/of het zorgzwaartepakket van de zorgvrager. Er zijn zorgvragers die 24 uur per dag en 7 dagen in de week recht hebben op mantelzorgondersteuning. Dit betekent echter niet dat er echt 24/7 een mantelzorgondersteuner present is bij de zorgvrager. Bij zorgvragers die 24/7 recht hebben op zorg leveren wij op geplande momenten zorg (bijvoorbeeld standaard in de ochtend en in de avond 4 uren) en daarnaast mag de zorgvrager ook op ongeplande momenten een beroep op ons doen.

2. FAQ over helpende hand Alzheimer: Is mantelzorg op korte termijn ook mogelijk?

Mantelzorgondersteuning van een helpende hand Alzheimer is op korte termijn mogelijk. Als iemand behoefte heeft aan mantelzorgondersteuning kan er een aanmelding worden gedaan op de website van gerdaaanhuis.nl. De mantelzorgconsulenten bij Gerda aan Huis proberen binnen 5 werkdagen contact te leggen met de zorgvrager en/of hun naaste om een intakegesprek te plannen. Tijden het intakegesprek stemmen wij af welke zorg er nodig is en wat er verder nog geregeld moet worden om deze zorg daadwerkelijk te kunnen gaan leveren. Denk hierbij aan het aanvragen van een beschikking/PGB budget en het matchen en/of werven van een zorgverlener (een Gerda). Onder voorbehoud van kan dit proces heel snel gaan. Wij hebben ervaringen waarbij er soms binnen een week al passende mantelzorgondersteuning werd ingezet.

3. FAQ over helpende hand Alzheimer: Wat is volgens jouw mening het leukste aan mantelzorgerondersteuner zijn?

Het leukste aan een helpende hand Alzheimer zijn is de waardering die je krijgt van de zorgvrager en hun naasten. Het is enorm dankbaar werk waarbij jouw inzet er echt toe doet! Als mantelzorgondersteuner ben je echt van betekenis voor een ander. Vaak hebben kennissen, familieleden en/of vrienden al geruime tijd intensief voor een naaste gezorgd waardoor ze overbelast zijn geraakt. De glans van het ‘zorgen voor’ is er dan afgegaan en het is onbewust en onbedoeld een last geworden. Dit heeft vaak ook invloed op onderlinge relaties. Men is daarom vaak zo blij als er een mantelzorgondersteuner kan worden ingezet.

deel deze blog