Mantelzorg vacature Harderwijk

Mantelzorg vacature Harderwijk

Mantelzorg vacature Harderwijk

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorg vacature Harderwijk heb je geen specifieke opleiding nodig. De meeste taken als mantelzorger mogen uitgevoerd worden zonder diploma vereisten. Doordat wij geen opleidingseisen hebben is het voor mensen die een carrière switch willen maken naar de zorg al snel aantrekkelijk om mantelzorger te worden. Als zij de functie als mantelzorger naar tevredenheid uitvoeren en zij willen graag een opleiding in de zorg gaan volgen is dit wel mogelijk bij Gerda aan Huis. Gerda aan Huis vindt het belangrijk om mensen te binden en te boeien aan de organisatie. Een opleiding die aansluit bij de functie als mantelzorger is de opleiding ‘helpende zorg en welzijn of de opleiding ‘dienstverlening en zorg’.

FAQ over Mantelzorg vacature Harderwijk: “Welke eigenschappen moet je hebben om een goede mantelzorger te zijn?”

Ben jij opzoek naar een mantelzorg vacature in Harderwijk? De eigenschappen die je moet hebben om een goede mantelzorger te zijn in Harderwijk lopen uiteen. Er is niet één profiel. Elke mantelzorger is namelijk uniek met zijn talenten en kwaliteiten en dit geldt ook voor onze zorgvragers. De perfecte match tussen de zorgvrager en de zorgverlener bepaalt uiteindelijk of men iemand als een goede mantelzorger ervaart. Eigenschappen die zeker bijdragen aan het zijn van een goede mantelzorger zijn o.a.; goede communicatieve vaardigheden, emotionele stabiliteit, groot empathisch vermogen, oog voor detail, respect, probleemoplossend zijn, praktisch inzicht hebben, daadkrachtig zijn.

FAQ over Mantelzorg vacature Harderwijk: “Wat zijn de voordelen als je mantelzorger bent?”

Er zitten heel veel voordelen aan de functie als betaalde mantelzorger in Harderwijk. Zeker als men deze functie bekleed binnen Gerda aan Huis. Allereerst omdat Gerda aan Huis het belangrijk vindt dat men een privéleven kan blijven combineren met werk. Hierdoor bieden wij flexibele werktijden en/of werkuren en/of werkdagen. Dit is afhankelijke van de wensen en behoeften van de betaalde mantelzorger in Harderwijk. Daarnaast is het werk als betaalde mantelzorger inhoudelijk ontzettend dankbaar werk. Je bent van betekenis in de levens van mensen die het allemaal even niet meer zelfstandig rond kunnen krijgen. De inzet van een betaalde mantelzorger wordt vaak erg gewaardeerd door de zorgvrager zelf, maar ook door hun naasten.

FAQ over Mantelzorg vacature Harderwijk: “Wat zijn de nadelen als je mantelzorger bent?”

Er zitten gelukkig niet veel nadelen aan het werk als betaalde mantelzorger in Harderwijk. Dit omdat de inhoud van de werkzaamheden van een mantelzorger worden aangepast naar de draagkracht van een mantelzorger. Zo zorg je voor een goede balans waardoor een mantelzorger duurzaam en efficiënt de werkzaamheden kan uitvoeren. Incidenteel kan het wel nadelig zijn als een betaalde mantelzorger in Harderwijk te emotioneel betrokken raakt bij een zorgvrager, hierdoor kan een mantelzorger grenzen gaan verleggen als het gaat om taken en verantwoordelijkheden. Het gevolg hiervan kan zijn dat de balans tussen draaglast en draagkracht verstoord raken.

deel deze blog