Mantelzorg vacature Nunspeet

Mantelzorg vacature Nunspeet

Mantelzorg vacature Nunspeet

Ben jij opzoek naar een mantelzorg vacature in Nunspeet? Maar wat is mantelzorg precies? Mantelzorg Nunspeet is zorg en ondersteuning die mensen vrijwillig, en vaak langdurig, verlenen aan (chronisch) zieke familieleden, vrienden of kennissen. Mantelzorg bestaat bijvoorbeeld uit begeleiding bij een doktersafspraak, ondersteuning bieden bij het doen van een boodschap, hulp bij het schoonmaken en/of ruimen van je huis, ondersteuning bij koken of simpelweg door samen een spelletje te spelen voor een stukje aanspraak en gezelligheid. Mantelzorg wordt vaak ervaren als een dankbare maar ook intensieve taak. Mensen die mantelzorg verlenen leveren veel geplande en ongeplande zorg, dit heeft vaak veel impact op hen.

FAQ over Mantelzorg vacature Nunspeet: “Waarom zou een persoon als mantelzorger willen werken?’

Langdurig mantelzorger zijn in Nunspeet kan op den duur voor overbelasting zorgen. Mensen raken uitgeput en/of en burn-out waardoor zij niet langer meer instaat zijn om hun rol als mantelzorger (alleen) te vervullen. Om op het bovenstaande in te kunnen spelen, zodat de hulpbehoevende de juiste zorg en ondersteuning kan blijven ontvangen of om juist te voorkomen dat een mantelzorger uitvalt, is het inschakelen van een betaalde mantelzorger een verstandige keuze. In gezamenlijk overleg met alle betrokkenen stemmen we af welke zorg Gerda aan Huis volledig of gedeeltelijk kan overnemen. Door de zorg gezamenlijk te gaan dragen voorkom je overbelasting of krijgt een overbelaste mantelzorger de tijd om te herstellen. Onze betaalde mantelzorgers bieden professionele zorg en ondersteuning en leveren maatwerk. Onze betaalde mantelzorgers noemen wij Gerda’s. Onze Gerda’s halen veel voldoening uit hun werk omdat zij daadwerkelijk van betekenis kunnen zijn in het leven van een ander.

FAQ over Mantelzorg vacature Nunspeet: ‘Wat verdiend een mantelzorger?’

Het maandloon en/of uurloon van een betaalde mantelzorger vacature in Nunspeet varieert. Dit is afhankelijk van de diensten die zij leveren en hoeveel uren zij per week/maand werken. Gemiddeld verdient een betaalde mantelzorger tussen de 12-16 euro per uur. Als een betaalde mantelzorger ingezet wordt bij complexe casuïstiek, hierbij kun je denken aan cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, is het uurloon al snel hoger. Dit komt omdat het uurloon wat Gerda aan Huis doorberekend aan de klant dan ook hoger ligt. Het uurloon van een betaalde mantelzorger wordt afgesproken in een arbeidsvoorwaardengesprek. Gerda aan Huis houdt bij het vaststellen van het uurloon voor een betaalde mantelzorger vacature in Nunspeet ook rekening met evt. vooropleidingen en/of werkervaring.

FAQ over Mantelzorg vacature Nunspeet: ‘Hoeveel uur per week werkt een mantelzorger?’

Het is heel verschillend hoeveel uur een betaalde mantelzorger in Nunspeet per week werkt. In gezamenlijk overleg stemmen wij de uren af. Wij vinden het belangrijk om aan te sluiten bij de wensen en behoeften van een betaalde mantelzorger in Nunspeet en passen hier de contracturen op aan. Gemiddeld kan een betaalde mantelzorger tussen de 8 tot 24 uur per week werken.

deel deze blog