foto kookclub.jpg

Onvergetelijke Kookclub voor mensen met dementie in Putten

Op 12 juni 2023  is Alzheimer Nederland gestart  met de eerste Onvergetelijke Kookclub bij het ZorgErf in Putten. Hier kunnen mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeting staan centraal. De Onvergetelijke Kookclub Putten wordt iedere 2emaandag van de maand georganiseerd in het LandHuus van Zorgerf Buiten-Verbijf.

Foto Kookclub

Op deze eerste avond boften ze met prachtig mooi weer! Kok Jake  heeft een Frans diner voorbereidt en op de achtergrond klinken uit de boxen de Franse chansons.  Aan lange tafels buiten  in de schaduw starten we met een alcoholvrij aperitiefje en een broodje met kruidenboter. 

Wil is samen met haar buurman gekomen en de andere deelnemers zijn er met hun partner. Kok Jake legt het menu uit en vraagt wie wat wil voorbereiden. 

De recepten zijn goed uitgeschreven en de ingrediënten liggen klaar. Doordat we elkaar helpen, kan iedereen mee doen. Hakken, snijden, roeren in de soep en uit de kruidentuin nog wat rozemarijn halen. Kooptips worden uitgewisseld en gek genoeg zijn er niet veel liefhebbers van koken in de groep. De 1 bekend graag sushi te halen en de ander kookt pasta voor 2 dagen of kookt omdat het moet….maar voor de onvergetelijke kookclub hoef je helemaal geen kunstenaar in de keuken te zijn. Dat is onze kok Jake wel en in een  uurtje kunnen we een tafel. Bij de kookclub gaat het vooral om een ontspannen avondje uit, gezelligheid, ervaringen delen over hoe het is om dementie te hebben of om voor iemand te zorgen met dementie. En dat praten kan…..maar hoeft niet. 

Als Theo op het eind van de avond gevraagd wordt hoe hij het vond, zegt hij:

“Ik vond het geweldig en kom volgende keer zeker weer. Wat snijden  en onder begeleiding van een fantastische kok hebben we een heerlijke maaltijd gemaakt” 

Aanmelden?  
Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Bijdrage voor de Onvergetelijke Kookclub is € 7,50 euro per persoon per avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.  Aanmelden kan via de lokale Alzheimer Nederland site onder ‘Onvergetelijke Kookclub’ of door een mail te sturen naar kookclub.putten@alzheimervrijwilligers.nl.

deel deze blog