Thuiszorg Elburg

Persoonlijke verzorging voor ouderen

Is persoonlijke verzorging voor ouderen alleen voor ouderen?

Persoonlijke verzorging voor ouderen is er uiteraard niet alleen voor ouderen. Persoonlijke verzorging is er voor alle mensen in alle leeftijden. Persoonlijke verzorging wordt ingezet als er een behoefte is aan persoonlijke verzorging in combinatie met begeleiding. Persoonlijke verzorging voor ouderen is wel iets wat relatief vaak wordt ingezet. Maar naast persoonlijke verzorging voor ouderen is er ook persoonlijke verzorging voor gehandicapten, chronisch zieken of voor andere langdurig zieken. Persoonlijke verzorging voor ouderen is wel een heel bekent iets in deze maatschappij. Dit omdat ouderdom gepaard gaat met gebreken en ouderen op een gegeven moment niet meer instaat zijn om goede persoonlijke verzorging toe te passen. Om deze reden zijn er ook verzorgings- en verpleeghuizen. 

1. FAQ over persoonlijke verzorging voor ouderen: Hoe kan Gerdaaanhuis.nl helpen met de persoonlijke verzorging voor ouderen?

Gerda aan Huis kan op allerlei manieren ondersteunen bij persoonlijke verzorging voor ouderen. Als een zorgvrager een hulpvraag heeft m.b.t. de persoonlijke verzorging, dan kan er het beste contact opgenomen worden met een mantelzorgconsulent van Gerda aan Huis. Contact opnemen kan op verschillende manieren; via een contactformulier op de website, via het e-mailadres van Gerda aan Huis (info@gerdaaanhuis.nl) of via het gratis telefoonnummer (0800 – 444 9 444). Aan de hand van een aanvraag/verzoek zal een consulent van Gerda aan Huis zo snel mogelijk contact leggen met de zorgvrager en/of familie/naaste betrokkene en een intakegesprek inplannen. Tijdens het intakegesprek wordt er onderzocht welke hulpvragen de zorgvrager heeft en welke zorgdoelen hierbij gesteld kunnen worden. Aan de hand van de zorgdoelen wordt er een maatwerk zorgplan opgesteld waarin precies omschreven staat hoe Gerda aan huis de zorgvrager zal ondersteunen bij de persoonlijke verzorging. 

2. FAQ over persoonlijke verzorging voor ouderen: Welke werkzaamheden worden er verricht tijdens de persoonlijke verzorging voor ouderen? 

Bij persoonlijke verzorging voor ouderen kunt u aan de volgende activiteiten denken: Hulp bij ADL-taken, zoals: wassen en aankleden; Beweging en houding (waaronder in/uit bed gaan); eten en drinken; toiletgang; controle van lichaamsfuncties; zelfverzorging van haren; sieraden omdoen; helpen bij opmaken; helpen bij scheren; mond- en gebitsverzorging toepassen; hand en voetverzorging toepassen; hoortoestellen aan- of uitzetten; bril poetsen en opzetten; medicijnen innemen; advies, instructie en voorlichting aan de zorgvrager geven die in directe relatie staat met de persoonlijke verzorging; hulp of stimulering bij medicijngebruik; stimulering van de cliënt bij het zelf uitvoeren van activiteiten. 

3. FAQ over persoonlijke verzorging voor ouderen: Waarom is Gerdaaanhuis.nl de beste plek om persoonlijke verzorging voor ouderen aan te vragen? 

Professionele persoonlijke verzorging voor ouderen valt ook onder het zorgaanbod bij Gerda aan Huis. Bij Gerda aan huis staat de zorgvrager centraal en wordt er belevingsgericht gewerkt. Gerda aan Huis staat voor: gepassioneerd; empathisch; respectvol; daadkrachtig; aandachtig.  Gerda aan Huis vindt het belangrijk om kleur te geven aan een betekenisvol leven. 

deel deze blog