Vakantiehulp gezocht
Veel gestelde vragen over ‘vakantiehulp gezocht’: Wat is vakantiehulp? Met vakantiehulp, vakantiewerkers of vakantiekrachten wordt in de meeste cao’s bedoeld: scholieren en studenten die in de (zomer)vakanties van hun opleiding of studie tijdelijk werk doen, tegen betaling. Werk je buiten de schoolvakantie dan spreken we niet meer van een vakantiehulp of van vakantiewerk. Meestal zijn vakantiewerkers jonger dan 18 jaar niet, maar dit hoeft niet. Er zijn ook genoeg jongvolwassen tussen de 18 en 25 jaar die alleen werkzaam zijn in een rol als vakantiehulp. Voor vakantiewerkers van 13 jaar tot en met 17 jaar gelden speciale regels voor het type werk dat je mag doen en voor de tijden waarop je mag worden. Gerda aan Huis werkt niet met vakantiehulpen in deze leeftijdscategorie. Meerderjarige vakantiewerkers (van 18 jaar en ouder) vallen onder de wettelijke regels voor arbeidsomstandigheden en werktijden door voor alle volwassenen gelden. Gerda aan huis wel met vakantiehulpen in deze leeftijdscategorieën.
1. FAQ over vakantiehulp gezocht: Wat zijn de voordelen van vakantiehulp?
Waarom wordt er een vakantiehulp gezocht? Het voordeel van vakantiehulp is dat zorgverleners met een vast dienstverband, en die dus niet werkzaam zijn als vakantiehulp, met vakantie kunnen gaan (waar zij wettelijk recht op hebben) en de zorg voor de zorgvragers ook gewoon door kan gaan. Vakantiehulpen worden dan tijdelijk ingezet op de plek van de vaste zorgverlener die met vakantie is. Daarnaast is het voor vakantiehulpen zelf ook fijn. Zij hebben in hun vakantie een zinvolle dagbesteding en verdienen daar ook nog een leuks mee bij. En ook fijn om te weten: met vakantiewerk heb je recht op vakantiegeld! Dat is 8% van je brutoloon (het geld dat je verdient zonder dat daar belasting vanaf is gegaan) en dat bedrag krijg je boven op je salaris. Het maakt niet uit of je een vast, tijdelijk of nul-urencontract hebt.
2. FAQ over vakantiehulp gezocht: Wat zijn de nadelen van vakantiehulp?
Wordt er een vakantiehulp gezocht bij Gerda aan Huis? Gerda aan huis is altijd opzoek naar een vakantiehulp. Het nadeel van een vakantiehulp kan zijn dat een vakantiehulp soms onvoldoende op de hoogte is van wettelijke regels rondom het bruto- en nettoloon. Over het brutoloon dat je als vakantiehulp verdient, moet je – net als alle andere mensen met een baan – belasting betalen (wat je daarvan overhoudt is je nettoloon). Je werkgever houdt deze belasting in op je loon. Van dat geld kun je vaak een deel terugkrijgen. Als jongere betaal je namelijk vaak meer belasting over je loon dan uiteindelijk hoeft. Daardoor lijkt het in de eerste instantie misschien alsof je niet zoveel verdient met je vakantiewerk, maar in de meeste gevallen kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst.
3. FAQ over vakantiehulp gezocht: Waarvoor is vakantiehulp bedoeld?
Wordt er vaak een vakantiehulp gezocht? Voor elke vakantieperiode zoeken wij vakantiehulpen. Vakantiehulp is bedoeld om bijvoorbeeld studenten gedurende hun vakantieperioden een baan te kunnen bieden. Daarnaast kunnen vakantiehulpen vaste medewerkers vervangen, zodat zij kunnen genieten van een moment van rust en vrije tijd.