Thuiszorg Elburg

Vervangende zorg Millingen

Vervangende zorg Millingen

Wat maakt vervangende zorg Millingen uniek? Dat is een vraag die wij graag voor u beantwoorden. Wij zorgen bij Gerda aan Huis ervoor dat u weer kunt ademhalen als mantelzorger. Hoe belangrijk is het om lekker in je vel te zitten? Op die manier bent u in staat om de extra zorg te bieden die noodzakelijk is. Het is belangrijk om de tijd voor uzelf te nemen. Lekker op vakantie te gaan. Eén of meerdere dagen vrij te zijn zodat u kunt uitslapen, tijd met uw kinderen of vrienden door te brengen. Uw sporten weer op te pakken. Of gewoon helemaal niets doen.

1. FAQ vervangende zorg Millingen: zou iedereen zomaar vervangende zorg kunnen verlenen?

Iedereen die zorgzaam en een groot gevoel voor empathie heeft kan bij ons vervangende zorg (Millingen) verlenen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waar we rekening mee houden. De Gerda’s die bij ons werken zijn erg verschillend. En zo hebben ze ook allemaal een verschillende achtergrond. Sommige hebben een verleden in de zorg maar ook vele niet. De Gerda’s die bekent zijn met zorg zullen zich eerder geroepen voelen om iemand die bedlegerig is te verzorgen en hebben daar dan ook de kennis voor. De Gerda’s zonder medische achtergrond zetten we neer bij iemand die bijvoorbeeld mee kunnen naar een dokters bezoek of gezellig elke week mee naar de markt of een heerlijke wandeling door de buurt.

2. FAQ vervangende zorg Millingen: Zou je een voorbeeld kunnen geven van een ervaring die je hebt gehad of gehoord met vervangende zorg?

Een voorbeeld van een client die vervangende zorg in Millingen. Het gaat hier om een mevrouw die al jaren blind is en haar partner is altijd haar mantelzorger is geweest. Toen meneer plotseling weg viel en hun zoon het over moest nemen liepen ze tegen een probleem aan. Omdat hij op afstand woonde werd het de zoon naar verloop van tijd te veel. Hij had weinig tot geen tijd meer voor zijn vrouw en kinderen , had daarnaast nog een drukke baan en hield geen tijd meer over voor zichzelf. De ritjes naar ziekenhuis, boodschappen , klusjes in huis voor zijn moeder werd hem teveel. Naar veel wikken en wegen heeft hij ons ingeschakeld en na een fijn gesprek met zowel zijn moeder als de zoon werd er een Gerda ingezet. Niet snel daarna kregen we een telefoontje. Mevrouw was erg gelukkig, haar zoon kon weer slapen, was een leuke partner en weer de lieve vader die hij altijd was geweest.

3. FAQ vervangende zorg Millingen: Wordt vervangende zorg vergoed?

Wordt vervangende zorg vergoed? Dat is een goede vraag. Vervangende zorg (Millingen) wordt vaak ingezet op het moment dat er nog geen indicatie is en de client moet wachten tot dat ze weten wat ze aan vergoeding krijgen. Zodra dat bekent is maken ze de keus voor zorg in natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB) om de zorg zelf in te kopen. Een aanvraag kan maximaal 6 weken duren. Als u aanvullend verzekerd ben krijgt u de respijtzorg betaald door sommige zorgverzekeraars tot een maximum van € 500. Een aanvullende verzekering is dus een uitkomst voor die eerste periode maar heeft u iets reserve om die € 500 op te vangen kunt u deze later weer van de belasting aftrekken.

deel deze blog