Zorg aan huis

Zorg aan huis

Wat is particuliere zorg aan huis precies?

Particuliere zorg aan huis is zorg die u kunt inkopen in geval u zelf de zorg niet meer kunt doen voor bijvoorbeeld een ziek familielid of dat u deze zorg tijdelijk niet kunt doen door dat u ziek wordt of een vakantie heeft gepland. Particuliere zorg wordt ook vaak ingezet om cliënten meer aandacht te geven. Denk hierbij aan het gezelschap houden van de cliënt. Mee uitnemen naar een dierentuin, markt of een terrasje pakken. De leuke dingen in het leven. Particuliere zorg kan ook worden ingeschakeld als er langdurig zorg nodig is voor bijvoorbeeld een familielid dat Alzheimer die dementie krijg in begin of later stadium Deze cliënten hebben meer hulp en ondersteuning nodig, vooral in een ver gevorderd stadium. 

Wat kost particuliere zorg aan huis?

De kosten voor particuliere voor zorg aan huis zijn afhankelijk van diverse zaken. Wat voor zorg heeft de cliënt nodig? Als de cliënt zorg nodig heeft voor huishoudelijke taken zoals koken wassen stofzuigen en het verzorgen van kinderen. Zullen de kosten per uur lager zijn. De verzorgster die deze zaken mag doen hebben als opleiding minimaal Helpende Zorg en Welzijn. Als de cliënt ook medische zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld voor het toedienen van medicijnen het verzorgen en verbinden van wonden het verschonen of vervangen van een stoma. Daar heeft de cliënt een verpleger of verpleegster voor nodig die de kwalificaties moet hebben om dit te mogen doen. En de kosten voor particulieren zorg aan huis is natuurlijk afhankelijk van het aantal uren dat een verzorger aanwezig moet zijn.

Hoe weet ik zeker of ik zorg aan huis nodig heb?

Of de cliënt zorg aan huis nodig heeft zal blijken uit het voortraject. Het kan zijn dat de cliënt een ongeluk heeft gehad of bijvoorbeeld een nieuwe heup heeft gekregen. Na een ziekenhuisopname zal het ziekenhuis hier advies over geven en hier voorstellen voor doen.  Het kan ook zijn dat cliënt last krijgt van dementie en andere ouderdom klachten waardoor het nodig is voor zorg aan huis. Dit is vaak in de vorm van mantelzorg. Meestal hebben deze cliënten al een mantelzorger zoals een echtgenoot, kinderen of kleinkinderen. Maar deze mantelzorgers kunnen niet altijd klaarstaan. Deze mantelzorgers hebben ook een baan en gezin, en wonen soms niet is de buurt van de cliënt. 

deel deze blog